Monday, 28 November 2011

Cameron in memory..=)

Assalamualaikum wbt

hope korang sihat2 je sume yer..sory la klu blog sy ni xcomel, hehe..jenuh dah edit2..dah dpt layout yg comel plak wat hal..xd rezqi kot wat masa ni,tp ekceli mmg sy xtahu sgt nk mengedit blog ni..hehe..trimalah seadanya..hehe =)

ok hari ni sy nak kongsikan pengalaman sy semasa sy bercuti kat Cameron Highland ok? ni ekceli kali ke2 sy g sana..sumpah best.. sb? yelah kat Melaka ni panas sokmo..sesekali duk dlm iklim sejuk mmg best!!!
sy g sana bkn dgn family tp ngn satu rombongan ilmiah sek rend agama kg padang pd musim cuti skola br ni..bertolak jumaat mlm 18nov11,nek bus skola..hehe..yg g lebih kurang 40org je..trmasuk family murid gk..sy kurang malu sb salah sorg ustazah yg g tu best fren  sy ms skola menengh dlu..hehe..so,alhamdulillah kami selamat smpai ke Cameron pd kul 6am..tp kami stay kt Masjid Cameron dlu utk solat subuh..hurmm,bile jejak je kaki kt tanah Cameron tu mmg sejuk gilerr..menggeletar kaki n gigi sy?haha..pe lg nak angkt wudhu'..agak bise2 kulit bla kena air paip kt masjid tu..huhu~..so mmg sumpah xkuasa nak mandi..dlm kul7 kami g breakfirst  utk memenuhkan perut yg kosong..hehe..kebetulan member sy bawak ketupat & rendang..mmg best!~

Tepat kul8 kami bergerak ke bbrapa destinasi2 yg hendak dilawati..tmpt pertama yg sy g ialah Bee farm..hurm ade lebah je lah kan n kedai2..sy amek ksempatan gk lah,bli beg tgn n jagung..hehe..

kami masuk sb Free je..haha~

ok..lepas tu sy g ladang Ummphh @ Boh.. memag xcited taw..tapi, mmg giller jgk dbwatnye..sy nek bus skola yg agk antik taw,drivernye Indian ..bayangkanlah,lereng2 yg kurus tu dia bleh bwk ngn laju n cam dh pro gak lah..haha~ kecut pwot gk dbwatnye..especeli bila brtembung 2 knderaan kt selekoh tajam tue..bus plak btul2 tepi lereng bukit tu..ish3..tp pemandangan kt c2 mmg cantik sgt..Subhanallah..=) klu g sendiri kite leh bhenti kt mana2 tmpt n g msuk ladang Boh tu sendiri..=) sy g melawat kilang proses teh tu sendiri..tp dlm tu xleh amek gmbr..hehe..so,kami menggedik kat luar je brgambar..hehe

 ha..ni dia..ladang Teh Boh kat Sungai Palas


 ok..ni pintu masuk kilang Teh Boh tu..

 see!!! MashaAllah,cantik sgt..ni la ladang boh yg korang slalu mnum tea tu..hehe..

ok..ni plak Kea Farm..memang murah lah..tgal fulus je xbwk byk..haha~ aku juz bli bantal utk kete V!va aku

 ni strawberry choc yg mmg best! price rm2..kire sbiji 50sen la..hehe

Beklah..ni je lah yg sy sempt kongsikan even byk lg gmbr2 kt sana..lupe plak,kt sana sy menginap di hotel budjet Chu Gin kat Brinchang..brdekatan dgn nigth market yg mmg mcm2 ade..huhu..jln kaki je nk g sana..dlm pekan..hehe..ekceli byk lg tmpt yg sy singgah sperti Cuctus Point,Strawbery Farm,Bharat Tea Plantation,Arked Peladang,Lata Iskandar n byk lg lah..sy brgerak smula ke Melaka pd 20Nov11 pd pkul 9am..n Alhamdulillah selamat tiba dlm pkul 6pm..hopefully klu ada rzqi dapat brcuti ke sana lg..xpun kite g Kundasang,Sabah..tempt iklim sejuk gk..hehe~..Wallahua'lam..k bubby!! =)

Terima Kasih

No comments:

© By Nurhanis Kamarudin | Template Designed By Blog Bingkisan Hati