Wednesday, 7 December 2011

Nasi Goreng Cili Api lagii~ =)

Assalamualaikum wbt

ehem..cik diary.....=) malam ni saya cam xtahu nak makan apa..punyalah byk makanan dalam dunia ni leh jd xtahu ek..haha..selera nak makan lauk pauk kg cam dh kurang je..=/ bkn brmaksud sy xminat lauk2 camni..myb musim tekak agknye..hehe..selera org..mesti slalu brubah kan?..kul7 lebih td saya dah siang ayam,wat potongan "dadu" gitu..ekceli sy nak perap ayam tu,nak wat sate ayam goreng..makan ngn nasi himpit..pevret2..=) dah siap2 dah isi ayam saya kerjakan..n saya trus cari bahan2 pnting yg dperlukan utk perap ayam tu,at last sy tgk banyak bahan2 xde la pulak..igtkn dah ready bhn2 tu dalam umah ni..serai pn xde..nak petik plak kt blakang umah dah malam2 bute..nenek saya duk bebel hal ni..dia cakap "siang tadi ko xcakap suruh ptik,dah malam2 br nak ckp". hurmm..saya xprasan serai tu mmg xd dlm icebox,,nak wat camner kan..lgpun bukan sy suruh dia petik pun,nnek sy saje wat story len plak..haha..

fikir punya fikir nak wat menu ape la malam ni..last tgk dlm icebox byk lagi cili api..n ayam pun ada..tringin nk makan nasi gorg cili api skali lg..hehe..pdhal makan dh semalam..saya xminat sgt pedas2 ni,klu makan pedas sgt rase cam nak pengsan je..huhu..=( jd sy wat yg xbrape pedas punya..=) tnpa buang masa sy pn sdiakan bahan2 yg patut..kali ni saya tmbah tlur n isi ayam..maknenye lg bestlah dr yg smalam..haha..~


banyak ni je nasi nye..seswai la ngn perut sy yg tgh "o" ni..hehe

lepas isi ayam dah agak empuk, kite campakkn telur pulak =D. sy dadar dulu..


gaul till sebati..


jgn lupa utk rasa dlu sblum dihidangkan..klu tawar +garam lg,klu masin +nasi lg..haha..


alhamdulillah..da siap pun..tp masa ni dah masuk dlm perut dh..ngEeee~ =)

masak ni xsusah sbnarnye..sb ianya satu kemahiran dalam kehidupan kite..klu nak pndai masak,slalu la cube men masak2 ye..hahak..tp saya rase bla dah khwin sok2 baru nak blaja lah..blaja masak ngn zauj lg best..bace cerpen2 pendek pasal istri dia xpandai masak,bila 1st time msak macam2 rase ade,all in 1..haha.. n si suami pulak xde nak marah2 gara2 istri yg xpndai masak..hihi..co cweet~(pelat la plak) =P .sy ada ckit problem..iaitu sya mudah terlupa resepi la..adehhhh..tp saya yaqin,bila saya dah masak2 slalu mgkin mudah utk sy igt rsepi2..usaha tangga kejayaan..~ k lah..bubbyeee diary..=)

Terima Kasih

No comments:

© By Nurhanis Kamarudin | Template Designed By Blog Bingkisan Hati