Thursday, 11 October 2012

Milik kitakah "Mahligai Bahagia" itu??

Assalamualaikum wbt.

korang ape khabar? now banyak paper nak kena right..huhu..memang banyak,harap kerja2 kewangan sekolah pun xbanyak sekarang ni,xmenang tgn n jd cam robot bila dh byk keje..nak rehat pun cam xsempat even aku rehat jgk..hehe..klu x,stressss la jadinye..=)

Nway,thnx a lot kpd kwn2 yg sudi baca entry sy yg lepas..ada yang terkesan n sebak baca entry sy..ape2 pun sy tetap mohon pd Allah supaya dberi semangat..perkahwinan xseindah biasa..ada suka dan duka..rase macam belum cukup kuat untuk menghadapi semua ni..tp,kekuatan tu kena dibina kan? setiap perkahwinan ada liku2 tersendiri..setiap hari adalah proses perkenalan bagi kami,bkn kita dah tggal serumah br kita betul2 kenal pasangan kita..xsama sekali,sb ape sy ckp camtu? sb manusia ni akan berubah hari demi hari,kdg2 elok kdg moody,yg mane tabiat buruk pasangan kita yg kita tahu mgkin pasangan kita boleh mengubahnya demi kebahagiaan bersama kan?betul x? hati n iman manusia kan berubah2..so hari2 adalah hari bertaaruf k?.. =)

ya Allah..adakah "mahligai bahagia" itu milik kita? kita yang mendekokannya..yeah! "mahligai" itu telah disediakan untuk kita,tetapi "bahagia" kita sendiri yang mencorakkannya dan sentiasa "update" perkara yang dapat mengindahkannya..seperti rumah kita,kalau kosong agak2 menarik x? klu rumah dah kotor,kelengkapan dah rosak agak2 selesa x? kalau rumah dah berlumut agak2 meriah x?hihih...rumah kita haruslah ada anjakan dan perubahan,barulah sedap mata kita memandang dan xserabut..camtulah jgk mahligai bahagia yg kita impikan,perlukan perubahan dan penambahbaikan jika ingin bahagia bersama..sy sbnarnye xlayak nk ckp hal2 camni,sb usia perkahwinn sy masih lg muda..tp sy pun punyai IMPIAN..=) impian yg mndapat berkat.. tp adakah impian itu akn mnjadi kenyataan? O Allah mudahkanlah pengembaraan kami...=') 

suami isteri ni kena igt..pengembaraan masih jauh lg..(bkn cam cite upin ipin tu ek,hehe) dan byk liku,"bersamalah" mengahadapinya,kerana..suami adalah ketua..isteri sebagai pembantu yg saling melengkapi..matlamat hanya boleh dicapai bila bersama mengharunginya..susah sangat klu suami ke utara tp isteri ke selatan..muafakat tu kan mmbawa berkat..nasihat ni utk diri sy jgk,tepuk sebelah tgn xkan berbunyi,right?korang testlah smpai tgn semut2 pn xkn bunyi =P~..(perumpaan je bkn penderaan) hee..

k lah korang,kali ni pndek je taw..hehe..sy doa agar "mahligai bahagia" kami bina ni kekal hingga jannatullah..ameen..doakan kami ye,smoga doa korang jgk diameenkn oleh malaikat utk diri korang jgk..
k chow! wassalam..=)



Terima Kasih

1 comment:

Shadira Syed said...

SEMOGA KAK HANIS SENTIASA BAHAGIA DISISI INSAN TERSAYANG :)

© By Nurhanis Kamarudin | Template Designed By Blog Bingkisan Hati